çatı çeşitleri

warning: Creating default object from empty value in /home/yapi/domains/yapirehberim.org/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Galvaniz Oluklu saç

0.30 mm - 1.00 mm et kalınlığındaki düz galvanizli levhaların form makaralarından geçirilmesi ile elde edilir. TS 822 ve bazı dünya standartlarına uygun olarak oluklama işlemi yapılır. Oluklu galvanizli saclarda genişlik, oluklama öncesi 1000 mm, oluklandıktan sonra ise 875 mm'dir ve 10.000 mm'ye kadar istenen uzunluklarda ve toleranslar dahilinde,standartalara uygun olarak üretilir.

Levha Kalınlığı : min. 0.30 mm- max. 1.20 mm.

Levha Uzunluğu : min. 1000 mm, max. 4000 mm.

Levha faydalı olan genişliği : 815 mm, (Tolerance : +25 mm , -15 mm'dir)

Çinko kaplama miktarı Türkiye ve dünya standartlarına uygun olarak yapılır.

Kullanım Alanları
Çatı ve cephe kaplamaları
Prefabrik yapı elemanları üretimi
Sınai tesis ve uçak hangarları yapımı
Silo ve depo inşaatı
Kapalı spor tesisi inşaatı
Portatif sergi ve fuar galerileri yapımı

Avantajları
- Montaj kolaylığı nedeniyle zaman ve işçilikten tasarruf sağlar

Onduline Çatı

Onduline Sistemi çatıların ana bileşeni Onduline HR çatı kaplama levhasıdır. High Resistance = Yüksek Dayanım tipi Onduline levhaları, bitüm emdirilmiş organik elyafla özel bir reçinenin bileşiminden oluşmaktadır. Özel bir yöntemle levhanın bünyesine reçine ile birlikte emdirilen boya, Onduline HR renklerinin en zor koşullarda bile sabit kalmasını sağlar. Onduline HR mükemmel bir su geçirimsizliğine sahip, esnek olması nedeniyle çatlamayan, kesinlikle paslanmayan, küflenmeyen, UV ışınlarına dayanıklı, havadaki kimyasal ve biyolojik maddelerden etkilenmeyen ve bakım gerektirmeyen çevre dostu bir üründür.

Kurşun Çatı

Kurşun levhalar günümüzde, yapı, çatı, sağlık, kimya gibi alanlarda kullanılmaktadır. Yüksek yoğunlu nedeniyle X ışını üreteçlerinde, gama ışını kaynaklarında, radyasyona karşı koruma amaçlı hastahanelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda yumuşak malzeme olması nedeniyle, kubbe, tonoz gibi detaylı çatılarda uygulanması kolay olduğu için çokça tercih edilmektedir.

Çatı Çeşitleri

Kombine Çatı
Sundurma çatı yüzeylerinin kademeli olarak uygulanmasıdır. Fenerli, Şet ve Kombine çatılar, genellikle fabrika, işyeri, sera, ahir gibi yerlerde güneşten en fazla yararlanmak ve çatıyı çok yüksek tutmamak amacıyla yapılmaktadır. Şet ve Kombine çatı örnekleri aşağıdaki şekillerde verilmiştir.

Şet Çatı
Beşik çatıların yanyana ve daha çok güneş ışığı alacak şekilde, birbirleriyle 90 derece açı yapar biçimde dizilmeleriyle oluşur. Güneş ışığının direkt alındığı çatı yüzeylerine pencereler konulmaktadır.

Fenerli Çatı
Beşik ve Sundurma çatıların biraraya uygulanması ile ortaya çıkan çatı türüdür. Kule ve Fenerli çatılara ait örnekler aşağıda gösterilmiştir.

Kule Çatı
Çoğunlukla küçük ölçekli, kare veya daire şekilli plana sahip yapılarda uygulanan, eğimi dik ve dört taraflı çatı yüzeyleri tepede birleşen çatı türüdür.

Mansard Çatı

İçeriği paylaş